T&R splet blog o spletnih storitvah. Razgaljamo tehnologijo!

reference spletnih strani
31st January

T&R splet od marca 2010 ignorira IE6 pri izdelavi internet strani

Sprejeli smo odločitev, da od letošnjega marca dalje pri izdelavi internetnih strani kode ne prilagajmo več za Internet Explorer 6. S to odločitvijo sledimo največjim, saj je Google uradno objavil, da z letošnjim letom pri svojih spletnih aplikacijah ne bo več nudil združljivosti za nazaj.

Izdelavo internetnih strani bomo prilagodili za novejše brskalnike in sicer za Firefox 3.0 in višji, Chrome 4.0 višji, in Internet Explorer 7 in višji. Predvidevamo, da Opera in podobni sodobni brskalniki načeloma nebi smeli imeti težav pri validirani kodi. Sčasoma pa sledi prehod na CSS3 in HTML5 kodiranje.

Svetujemo, da v kolikor še uporabljate IE6 le-tega čimprej nadgradite ali , še bolje, zamenjate za konkurenčen brskalnik.


2x komentirano na “T&R splet od marca 2010 ignorira IE6 pri izdelavi internet strani”

  1. Miha je napisal:

    To je bilo z moje strani že dolgo pričakovano.
    Veliko potezo pa je vsekakor moral storiti en velik igralec. Upam, da mu sledijo tudi ostali.

    Še Microsoftove strani ne delujejo čisto pravilno v IE6(pred nekaj časa smo naredili test, ker nas je zanimalo), koliko oni prilagodijo kodo…

  2. Antony je napisal:

    Se strinjam, da je bil Google ključen, saj je doda težo argumentom za obrazložitev strankam, ki imajo še zastarele brskalnike. Že lansko leto je bilo na YouTubu objavljeno nekaj v tem smislu, vendar ni bilo veliko efekta. Bomo videli kako bo tokrat.

Dodaj komentar

You must be logged in to post a comment.