T&R splet blog o spletnih storitvah. Razgaljamo tehnologijo!

reference spletnih strani
22nd September

jQuery – traversing – dodatki – javascript frameworks

Na Google Readerju sem danes pri Emanuelu zasledil odličen vodič za jQuery traversing functions. Oglejte si ga. Da pa ne bo post tako kratek pri-dodajam še par drugih uporabnih stvari:

Na koncu pa še nasvet. Za vse tiste, ki še niste preklopili na eno izmed javascript knjižnic – framework (Prototype, Moo Tools, Dojo Toolkit, script.aculo.us) vam toplo priporočam, da to storite čim prej. Naša izbira je vsekakor jQuery. Pa vaša?


5x komentirano na “jQuery – traversing – dodatki – javascript frameworks”

 1. Carli je napisal:

  Uh hvala za navedbo …

 2. Boštjan je napisal:

  Nekako sem bil pred časom navdušen nad jQueryjem, nekaj dni nazaj pa me je to navdušenje minilo. Zakaj? Hah, bug bug bug bug bug :)
  Naprimer. $(‘#id’).css(‘font-style’ : ‘italic’); ne dela v IE… zakaj? ker IE ne podpira font-style. Se pa zadevo enostavno reši če daš pač . Pa kakšen je to framework da ma tako banalno napako? Ok, gremo dalje. Resizable in dragable ne delujeta skupaj. Argh… pri tej stvari jih je pa že resno za našeškat. Torej, te frameworki so deleč od tega kar naj bi bili. Res pa v veliki meri olajšajo delo.

 3. Roky je napisal:

  Boštjan, ti govoriš za dve specifične stvari, ki si jih da rešit z workaroundi, kaj pa 100000 ostalih stvari, ki ti zadevo olajšajo? Se strinjam, da niso popolni ampak večinoma pa delajo “čudeže”. Tudi, če prideš do buga ti jQuery (ali katera druga knjižnica) omogoča veliko lažjo/krajšo rešitev za popravek le-tega.

 4. Boštjan je napisal:

  Ravno v specifičnem primeru bi meni krajšo pot omogočale moje stare draggable knjižnice ker sem vedel kako delujejo in bi samo dodal dve vrstici kode. Workaround ki ga navajajo v jQuery manualu pa ne deluje v mojem primeru. Draggable sm uspeu ukrotit, resizable bo pa moje izdelave.

  Marsikakšno stvar vsekakor olajšajo. Predvsem efekte, to se strinjam. Se mi zdi pa po eni strani sramotno da ima taka velika in znana knjižnica take buge.

 5. Roky je napisal:

  Če je res tak bug, da je nerešljiv potem je fino, če dodaš bug report, ponavadi so kar/zelo aktivni glede tega. Boš prispeval sebi ter skupnosti.

Dodaj komentar

You must be logged in to post a comment.